Docent Porteum één van de drie beste leraren van Nederland

LELYSTAD • Do 14 september 2023 | 14:53 • Donderdag 14 september 2023 | 14:53

Porteumdocent Sandra Damhuis is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing voor ‘Leraar van het jaar’ in de categorie ‘Voortgezet onderwijs’. Ze neemt het op tegen twee anderen. De finale is op 5 oktober.

Zij is voor deze titel voorgedragen door haar leerlingen en collega's. "Genomineerd worden door je eigen leerlingen en collega’s is natuurlijk al het mooiste cadeau. Maar dat ik nu volgens de jury hoor bij de top 3 genomineerde leraren van Nederland is fantastisch!," aldus een stralende Damhuis.

Ieder jaar wordt de titel Leraar van het Jaar uitgereikt aan vier bijzondere leraren uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs. De winnaar uit elke categorie wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van de Leraar. Damhuis zegt hierover: "Op 5 oktober bevind ik mij in fantastisch gezelschap. Allemaal toppers die met hart en ziel voor hun vak staan. Ik kijk er naar uit om van ze te leren en mij te laten inspireren."

Directeur Edward Elenga van het vmbo van Porteum is ontzettend trots op deze finaleplaats: "Ik ken Sandra als een fantastische professional met hart voor de leerlingen én haar collega’s. Geweldig dat dit gezien wordt."

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel