Bewoners mogen meewerken met muurschilderingen Waterwijk

LELYSTAD • Vr 8 september 2023 | 17:01 • Vrijdag 8 september 2023 | 17:01

In de Waterwijk in Lelystad verschijnen de komende maand drie grote muurschilderingen. Bijzonder is dat buurtbewoners komend weekend ook zelf kunnen bijdragen aan het kunstwerk.

De zijmuur van de Poolse supermarkt aan de Voorstraat in Lelystad is nu nog wit, maar komend weekend toveren kunstenaar Naomi King en haar assistent Loes van Reijmersdal die om tot een huizenhoge muurschildering. Daarbij mogen buurtbewoners meehelpen. "We hopen dat we met het kunstwerk een saamhorigheidsgevoel kunnen brengen", zegt Naomi King. Met de muurschilderingen wil initiatiefnemer Stichting Samen Lelystad-Oost de Waterwijk een impuls geven.

Komend weekend kunnen bewoners de kunstenaars helpen met de muurschildering. "Ze kunnen vooral de vakken inkleuren maar we hebben ook aan de onderkant een heel stuk wat ze zelf mogen invullen", zegt Loes van Reijmersdal.

De kunstenaars van het collectief Writer's Block geven dit weekend ook workshops aan buurtbewoners. De komende weken zullen naast de muurschilderingen ook kleine schilderingen van eksters in de wijk verschijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel