Kamervragen gesteld over registratie bijtincidenten door honden naar aanleiding van doodgebeten baby

FLEVOLAND • Do 7 september 2023 | 13:49 • Donderdag 7 september 2023 | 13:49

De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren wil van het kabinet weten waarom er geen landelijk beleid is als het gaat om bijtincidenten met honden. De partij heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het incident in Emmeloord waarbij een baby om het leven kwam door een hondenbeet.

Het Kamerlid Wassenberg wil graag duidelijkheid over waarom er geen eenduidige registratie is van bijtincidenten door honden en waarom het Rijk niets doet om bijtincidenten terug te brengen. Daarnaast vraagt hij aan de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Justitie en Veiligheid wat zij vinden van de recente incidenten met hondenbeten, waaronder ook de doodgebeten baby uit Emmeloord.

Het kind werd 24 augustus naar het Antonius Ziekenhuis gebracht na een incident. Op het lichaam van de overleden baby werd de week erna sectie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Daaruit bleek dat de baby door een hond was gebeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel