'Aanvraag voor islamitische middelbare school in Almere'

ALMERE • Wo 30 augustus 2023 | 15:26 • Woensdag 30 augustus 2023 | 15:26

Een omstreden oud-schooldirecteur heeft een aanvraag ingediend om een islamitische middelbare school op te richten in zeven gemeenten, waaronder Almere. Dat schrijft NRC. Het gaat volgens de krant om Soner Atasoy, de voormalig directeur-bestuurder van het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Die school kwam er in 2017 na een jarenlange juridische strijd met de overheid. Atasoy werd 2,5 jaar later ontslagen door de school, maar dat vocht Atasoy aan.

Hij wil nu negen nieuwe islamitische middelbare scholen oprichten in onder meer Almere. Dat zou voor de Flevolandse gemeente de eerste middelbare school met zo'n achtergrond zijn. De scholen zouden vanaf 2026 de eerste leerlingen moeten ontvangen. Volgens NRC is het nog maar de vraag of het zo'n vaart zal lopen. Een aanvraag voor een nieuwe middelbare school duurt lang. Initiatiefnemers moeten bijvoorbeeld van tevoren aantonen hoe leerlingen door burgerschapsonderwijs democratische waarden worden bijgebracht.

Eind oktober zou Atasoy volgens NRC moeten weten of hij genoeg steun heeft om zijn plannen voor een islamitische school in Almere definitief bij de Onderwijsinspectie in te dienen. In mei 2024 beslist de minister of de school aan alle voorwaarden voldoet en of die er dus mag komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel