Flevoland krijgt 'fietssnelweg' tussen Almere en Lelystad langs de Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 3 augustus 2023 | 19:40 • Donderdag 3 augustus 2023 | 19:40

Tussen Almere en Lelystad moet een 'snelfietspad' komen. Het is onderdeel van meerdere snelle fietsverbindingen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Het idee voor het snelfietspad komt van de provincie. Die wil een alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Zo moeten fietsers zich op een snelle manier kunnen verplaatsen. Ook moeten bezoekers van Nationaal Park Nieuw Land er gebruik van kunnen maken.


Pad loopt langs de Oostvaardersplassen
De fietssnelweg moet tussen de Kotterbosweg bij Almere Buiten en de Larserdreef in Lelystad komen te liggen. De route is aan de oostkant van de Oostvaardersplassen. Het moet een pad van vier meter breed en vijftien kilometer lang worden. Daarvoor worden vooral bestaande paden gebruikt. Die zijn op sommige plekken smal.
Het voorlopige ontwerp voor het snelfietspad moet in het najaar klaar zijn. In die periode houdt de provincie ook een inloopbijeenkomst. De aanleg van de fietssnelweg staat gepland voor 2025.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel