Studenten racen met zonne-auto op bewolkt RDW-circuit  

LELYSTAD • Zo 23 juli 2023 | 17:15 • Zondag 23 juli 2023 | 17:15

Een gloednieuwe auto op zonne-energie is dit weekend getest op het circuit van de RDW in Lelystad. Het Solar Team Twente heeft deze locatie uitgekozen om alles precies af te kunnen stellen, voordat in oktober in Australië de World Solar Challenge wordt gehouden.

"Het is echt superleuk. We doen het allemaal voor het eerst", zegt teammanager Kirsten Bouwman. In totaal werken 19 studenten van de Universiteit van Twente en Hogeschool Saxion aan de testauto, waaronder Tom Roossink uit Emmeloord. "Supergaaf om eindelijk iets te doen wat je ontwerpt en het ook echt maakt en mee gaat racen natuurlijk."

Op de accu
Vanwege het bewolkte weer, rijdt de auto zondag volledig op de accu. De snelheid wordt getest, maar ook hoe de auto en de remmen zich gedragen in de bochten. Roossink: "Ik heb als Research & Development engineer van alles in de auto gedaan op technisch, elektrisch en mechanisch vlak. Samen met het productieteam heb ik ook de auto gebouwd."

De auto op zonnecellen van het Solar Team Twente is in tien maanden tijd ontwikkeld. Over twee weken test het studententeam opnieuw een heel weekend op het circuit van de RDW naast Lelystad Airport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel