Almere Floats valt in het water wegens slechte weersverwachtingen

ALMERE • Do 20 juli 2023 | 10:52 • Donderdag 20 juli 2023 | 10:52

Waterevenement Almere Floats is donderdag op het laatste moment afgelast. Het botenfestival stond voor komende zaterdag en zondag op de planning aan de Esplanade en het Weerwater. De organisatie laat op de website weten dat Almere Floats wegens slechte weersverwachtingen niet door kan gaan.

Volgens de verwachtingen gaat het dit weekend hard regenen en wordt het tussen de 12 en 21 graden. Op zondag kan er zo’n 15,9 mm regen vallen. Er stonden verschillende activiteiten gepland zoals kanoën, zeilen, suppen, windsurfen, roeien en duiken. Ook konden mensen met hun eigen boot op het Weerwater luisteren naar het muziekfeest van AllyBlijftDrijven.

Vanwege de verwachte zware regenval heeft de organisatie besloten dat het niet veilig genoeg is om Almere Floats door te laten gaan. Op de site staat te lezen dat de organisatoren na het weekend kijken of het evenement verplaatst kan worden, maar dat de evenementenagenda van Almere al erg vol zit.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel