Schoolplein Creil straks niet alleen voor kinderen maar voor heel het dorp

CREIL • Di 18 juli 2023 | 12:22 • Dinsdag 18 juli 2023 | 12:22

Het schoolplein bij de twee basisscholen in Creil verandert definitief in een ontmoetingsplek voor heel het dorp. Het geld dat nodig is voor de opknapbeurt is inmiddels bij elkaar. De aanleg begint waarschijnlijk eind oktober.

De ontmoetingsplek is een idee van Dorpsbelangen Creil en de basisscholen Fondali en De Regenboog. Beide scholen zitten samen in één gebouw. De speeltoestellen op het terrein zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. Tegelijkertijd ontstond bij Dorpsbelangen het idee om een plek te maken voor de wat oudere jeugd. Die ideeën zijn samengekomen en inmiddels wordt gesproken over een 'ontmoetingsplek voor jong en oud.'

Op het plein aan de Graaf Florislaan moet een hangplek voor jongeren en een zitplek voor ouderen komen. Het voetbalveld krijgt een opknapbeurt, er komt een survivalbaan en in de naastgelegen groenstrook verschijnt een klimparcours voor alle leeftijden. Ook sportverenigingen moeten gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe plein, zoals de voetbalclub en de bootcamp-groep.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel