Klanten en ondernemers klagen over parkeerdrukte in centrum Emmeloord

EMMELOORD • Ma 17 juli 2023 | 6:12 • Maandag 17 juli 2023 | 6:12

Door de komst van extra huizen en de verhuizing van winkels naar het centrum van Emmeloord is er een discussie ontstaan over het aantal parkeerplaatsen. Een deel van de ondernemers en sommige klanten vinden dat er inmiddels een gebrek is ontstaan. Maar de Stichting Centrummanagement Emmeloord, waarin de ondernemers verenigd zijn, denkt dat er wel voldoende parkeergelegenheid is.

Het stadshart van Emmeloord is de laatste jaren flink op de schop gegaan en het is nog steeds niet helemaal af. Er zijn veel meer woningen bijgekomen en ook enkele grote winkels. Volgens winkelier Linda Reitsema klagen veel klanten nu dat ze geen parkeerplaats meer kunnen vinden. En dit wordt ook door sommige andere winkeliers herkend.

Jacqueline de Ruiter van Stichting Centrummanagement Emmeloord denkt dat er wèl voldoende plekken zijn, maar dat inwoners vooral moeten wennen aan de nieuwe situatie. De stichting zegt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden, omdat het erg belangrijk is om genoeg en gratis parkeergelegenheid te hebben. Als alle centrumplannen klaar zijn, zal de gemeente Noordoostpolder onderzoeken of het aantal parkeerplaatsen genoeg is of niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel