Hete-olie-aanval en steekpartij in gevangenis Lelystad

LELYSTAD • Vr 14 juli 2023 | 12:06 • Vrijdag 14 juli 2023 | 12:06

Een gedetineerde uit de gevangenis in Lelystad heeft op 25 juni een pan hete olie over een mede-gevange gegooid. Dat staat in de maandrapportage van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), die vrijdag is gepubliceerd.

De dader had de olie zelf opgewarmd in de keuken. Hij goot niet alleen de hete olie over z'n medegevange, maar stak hem ook nog met een scherp voorwerp. De dader is overgeplaatst naar een andere inrichting.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. Hij kon diezelfde avond terug naar de gevangenis. Tegen de dader is aangifte gedaan.

Ook incident in de jeugdgevangenis
Op 9 juni was er volgens de DJI ook een voorval in de jeugdinrichting in Lelystad. Een medewerker sloeg een jonge gedetineerde in het gezicht na een 'verbale discussie'. De wond die daardoor ontstond moest gehecht worden.

De DJI meldt dat er een onderzoek is ingesteld na het incident. Zolang dat loopt, mag de medewerker niet in de jeugdinrichting komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel