Bethelkerk weer 'Het Concertgebouw van Urk' tijdens Zingen in de Zomer

URK • Do 13 juli 2023 | 6:18 • Donderdag 13 juli 2023 | 6:18

Een volle kerk, waar iedereen luistert naar een groot koor. En waar het publiek geregeld uit volle borst meezingt. Dat was woensdagavond het beeld in de Bethelkerk op Urk. Daar vindt de komende acht weken weer het evenement Zingen in de Zomer plaats. Net zoals in het kleinere Kerkje aan de Zee.

De belangstelling voor de eerste avond was groot, in wat de organisatie met een knipoog ook wel 'Het Concertgebouw van Urk' noemt. "Zo noemen wij de Bethelkerk ja. Daar zijn we trots op", zegt organisator Jan de Boer. "Met zo'n mooi orgel. Als er dan duizend man zit, dat doet wat met je."

Bezoekers van Zingen in de Zomer komen lang niet alleen uit Urk, ook van ver daarbuiten. Sommige toeristen komen er per toeval bij uit, maar het evenement kent inmiddels ook veel vaste fans. Zo waren er woensdagavond mensen uit Friesland, Brabant en zelfs Vlaanderen.

Jan de Boer heeft er wel een verklaring voor waarom Zingen in de Zomer ook buiten Urk scoort. "Het is een beetje omzien naar elkaar. En warmte wat mensen hier voelen. Wat ze soms niet in hun eigen gemeente voelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel