Plan NS: minder sprinters tussen Almere en Amsterdam in daluren

FLEVOLAND • Wo 5 juli 2023 | 6:44 • Woensdag 5 juli 2023 | 6:44

De NS wil volgend jaar het aantal sprinters tussen Almere Oostvaarders en Amsterdam Centraal in de daluren terugbrengen van vier naar twee. Dat staat in de meest recente plannen voor de dienstregeling van 2024.

Ook wil de reisorganisatie dat de sprinter van Leeuwarden naar Zwolle doorrijdt naar Lelystad. Daarmee ontstaat een nieuwe verbinding, waarmee de huidige overstap voor reizigers naar Dronten en Kampen Zuid verdwijnt. De reistijd van Meppel naar Dronten wordt daardoor 22 minuten korter.

De reden voor de nieuwe dienstregeling is volgens de NS dat na corona het reisgedrag blijvend veranderd is. "Op sommige momenten zien we minder reizigers in de trein, zoals op vrijdag. In daluren en in het weekend tikt het reizigersaantal juist al niveaus aan van voor corona. Dinsdagen en donderdagen zijn typische forensendagen geworden. Dat alles vraagt om een andere dienstregeling dan voorheen", laat de organisatie weten.

De NS legt de plannen nu voor aan consumentenorganisaties, de provincie en gemeentes. Naar verwachting brengen de Nederlandse Spoorwegen aan het eind van de zomer een advies uit. Daarna is het besluit formeel definitief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel