'Gezondheidscentrum Het Vlie gaat ondanks ziekenhuisplan Joure gewoon door'

EMMELOORD • Di 20 juni 2023 | 20:21 • Dinsdag 20 juni 2023 | 20:21

De plannen voor een nieuw ziekenhuis in Joure en het sluiten van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen, hebben geen gevolgen voor de plannen van gezondheidscentrum Het Vlie in Emmeloord. Dat verzekert voorzitter Marcel Kuin van de raad van bestuur van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Dit ziekenhuis is één van de partners van het zorgcentrum in Noordoostpolder dat naast de huidige locatie van Antonius, voorheen de Antonius Zorggroep, aan de Urkerweg in Emmeloord komt.

De gemeente Noordoostpolder reageerde voorzichtig op de nieuwbouwplannen in Friesland. Volgens de gemeente zijn de kortere aanrijtijden naar Joure voor de inwoners van Noordoostpolder een positieve ontwikkeling. Zorgen zijn er over de plannen voor het gezondheidscentrum Het Vlie in Emmeloord. Die moet wel in stand blijven, schrijft de gemeente.

Volgens Marcel Kuin hoeft Noordoostpolder zich geen zorgen te maken: "Sterker nog, bij het ontwerp van het ziekenhuis dat moet komen, gaan we ervanuit dat Het Vlie er is. De patiënten voor de poliklinische zorg en de dagbehandeling kunnen dan in de polder blijven. Dan kan ook het nieuwe ziekenhuis een stuk kleiner blijven en daarmee ook efficiënter worden. De ontwikkeling van Het Vlie gaat gewoon door."

'Probleem BBraun moet wel opgelost worden'
Kuin erkent overigens dat het uitstappen van partner BBraun en dochteronderneming Elyse bij de plannen wel een probleem is. De specialist in nierdyalises trok zich in maart terug. De ondernemingen zouden niet alleen een ruimte huren in het nieuwe Emmeloordse gezondheidscentrum, BBraun zou ook een deel van de voorbereidingskosten van de bouw financieren. Sindsdien wordt gezocht naar oplossingen voor het ontstane probleem. Volgens Kuin komt daar na de zomer duidelijkheid over.


Dit zijn de partijen die Het Vlie willen realiseren:
- Antonius Ziekenhuis
- Zorggroep Oude en Nieuwe Land
- Revalidatie Friesland
- Medrie
- GGD Flevoland
- Spoedapotheek Emmeloord
- GGZ Centraal
- Huisartsenpraktijk Kuiken en De Valk
- Huisartsenpraktijk Schaafsma

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel