Almere City FC op zonovergoten Esplanade gehuldigd door duizenden fans

ALMERE • Ma 12 juni 2023 | 17:16 • Maandag 12 juni 2023 | 17:16

De voetballers van Almere City FC zijn maandagmiddag door duizenden dolenthousiaste fans gehuldigd voor het bereiken van de Eredivisie. Dat gebeurde op een zonovergoten Esplanade aan het Weerwater in Almere.

In totaal hadden rond de 4.500 bezoekers zich op het terrein verzameld voor de huldiging. Rond het afgesloten terrein stonden ook nog zo'n 1.000 Almeerse fans. Ondanks het vuurwerkverbod werden er veel rode fakkels afgestoken. Vanuit de organisatie werd daarom meerdere keren gewaarschuwd dat het feestje vroegtijdig kon worden beëindigd.

ANP

"Het evenement is in een gemoedelijke en gezellige sfeer verlopen. Een mooi feest voor iedereen", zegt een woordvoerster van burgemeester Hein van der Loo.

Juichen voor promotie
De unieke prestatie van het bereiken van de Eredivisie werd grootst gevierd. Burgemeester Van der Loo en wethouder Economie en Sport Maaike Veeningen verwelkomden de spelers en staf. Op het podium werden de stafleden en de spelers van Almere City FC vervolgens één voor één naar voren geroepen en toegejuicht. Daarna zong zanger René Schuurmans tijdens de huldiging het lijflied van de Almeerse club: Laat de zon in je hart.

ANP

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC bedankte de organisatie van het feest en de aanwezige fans. Hij sprak de hoop uit dat hij veel van de Almeerders in augustus tegemoet kan zien bij de start van het eredivisieseizoen.

ANP

Verdediger Thomas Poll noemde de huldiging "geweldig" en "beter dan verwacht". "Ik wist dat het druk zou worden, maar als je dan op zo'n podium staat: dat is echt onbeschrijfelijk. Het doet heel veel met me om al die mensen uit de stad te zien en mijn familie was er ook." Ook trainer Alex Pastoor was onder de indruk. "Overweldigend", zei hij na afloop. "Dat je kunt zien wat het allemaal met iedereen doet." Pastoor gaf toe dat hij liever langs de lijn staat dan op een podium. "Maar dit is voor een geweldig goed doel."

Voor wie het feestje maandagmiddag gemist heeft. De complete huldiging is hieronder terug te kijken:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel