Gemeente akkoord met huisvesting van 24 arbeidsmigranten in oude sportschool

DRONTEN • Wo 17 mei 2023 | 6:38 • Woensdag 17 mei 2023 | 6:38

Het college van burgemeester en wethouders van Dronten is akkoord gegaan met een nieuwe arbeidsmigrantenopvang aan de Educalaan in Dronten. De gemeente heeft daarvoor inmiddels een vergunning afgegeven. Wel mogen er slechts 24 huisvestingsplekken komen, in plaats van de oorspronkelijk aangevraagde 48.

Ondernemer Eric Daniëls wil de voormalige sportschool De Bever ombouwen naar een accommodatie voor buitenlandse werknemers. Het gaat om een bestaand gebouw waarvan alleen de invulling verandert. Om die reden kan worden afgeweken van het bestemmingsplan, zegt het gemeentebestuur. Het bestemmingsplan staat nu alleen een sportieve invulling toe.

Binnengekomen bezwaren en zienswijzen zijn meegenomen in de uiteindelijke beoordeling van de aanvraag. De bezwaren hebben ervoor gezorgd dat het aantal toegestane migranten de helft is van het oorspronkelijke plan.

Omwonenden waren ongerust over plannen
De plannen van Daniëls leidden begin dit jaar tot onrust onder omwonenden van de voormalige sportschool. Zij gaven aan zich zorgen te maken over hun veiligheid. Ook waren er zorgen voor afval- en geluidsoverlast. De gemeente stelt dat dit voorkomen dient te worden door duidelijke huisregels en een beheersplan

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel