Noordoostpolder wil akker langs Espelerlaan kopen voor woningbouw

EMMELOORD • Di 16 mei 2023 | 23:13 • Dinsdag 16 mei 2023 | 23:13

De gemeente Noordoostpolder wil vijf miljoen euro uittrekken voor de aankoop van een akker langs de Espelerlaan. Op de grond die nu nog door een boer wordt gebruikt, moeten in de toekomst huizen komen. Het perceel ten noorden van de voetbalclubs Flevo Boys en SC Emmeloord en naast het Emmelerbos is bijna twaalf hectare groot.

De gemeente vestigde twee jaar geleden al een voorkeursrecht op de grond. Dit betekende dat de eigenaar het perceel bij eventuele verkoop eerst aan de gemeente zou moeten aanbieden. Inmiddels heeft een taxateur de waarde bepaald en heeft de eigenaar van de grond aangegeven zijn grond te willen verkopen aan de gemeente.

Het perceel was eerder ook in beeld voor de nieuwbouw van een campus voor voortgezet onderwijs in Emmeloord, maar uiteindelijk werd besloten dat deze VO Campus op de plek van het huidige Emelwerda College komt.

De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de aankoop. Het plan wordt komende maandag tijdens een commissievergadering besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel