Almeers Kamerlid Leonie Vestering (PvdD) legt werk tijdelijk neer

ALMERE • Ma 8 mei 2023 | 16:31 • Maandag 8 mei 2023 | 16:31

Het Almeerse Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren legt haar werk in de Tweede Kamer tijdelijk neer. Dit vanwege haar gezondheid. In een persbericht gaat haar partij niet dieper in op de precieze reden van haar afwezigheid.

Vestering laat zelf via Twitter weten dat werkomstandigheden ervoor gezorgd hebben dat ze de komende weken met verlof gaat. Dit op doktersadvies. Ook schrijft ze dat ze vorig jaar werd getroffen door een infectie, veroorzaakt door een vleesetende bacterie. Ze werd daardoor plotseling levensbedreigend ziek, maar herstelde er ook weer goed van. Dat heeft haar naar eigen zeggen geleerd hoe belangrijk een goede gezondheid is.

De parlementariër verwacht eind augustus weer terug te keren naar de Tweede Kamer. Vestering was voorafgaand aan haar Kamerlidmaatschap fractievoorzitter van zowel de Almeerse als de provinciale tak van de Partij voor de Dieren. Sinds de verkiezingen van 2021 zit ze in de Tweede Kamer.

Eva Akerboom zal Vestering vervangen en het woord voeren op onderwerpen als landbouw, stikstof, dierenrechten, voedsel, natuur en biodiversiteit. Zij heeft al meerdere malen in de Kamer gezeten om in te springen voor collega's en heeft diverse functies vervuld binnen de partij, waaronder persvoorlichter.

Vorig jaar vertrok ook partijleider Esther Ouwehand van de PvdD tijdelijk uit de Kamer. Na vier maanden afwezigheid vanwege gezondheidsproblemen als gevolg van overbelasting keerde ze in februari weer terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel