Jaarlijks verzorgt bloemenwinkel Anemoon de kransen bij dodenherdenking

DRONTEN • Do 4 mei 2023 | 16:19 • Donderdag 4 mei 2023 | 16:19

Bloemenwinkel Anemoon in Dronten verzorgt al tientallen jaren de bloemenkransen voor de dodenherdenking op het Redeplein. Ook dit jaar zijn hun bloemen weer te zien bij het Vliegersmonument.

"Op dit moment hebben we vijf kransen gemaakt, een rouwstuk en een aantal boeketten," zegt bloemiste Anneke de Vos. "We zijn rond zeven uur vanochtend begonnen en nu wordt de laatste hand gelegd aan de linten."

Hoewel het kransen zijn voor een dodenherdenking, is het niet zo dat er geen vrolijke kleuren inzitten, zegt De Vos. "De kransen zijn zeker niet ingetogen. We maken veel gebruik van wit en blauw."

Zodra de kransen op het Redeplein staan, is het nog niet klaar voor bloemenwinkel Anemoon. "Wij lopen er net voor de herdenking nog wel even langs en zo nodig geven we de bloemen nog een beetje water."

De dodenherdenking bij het Vliegersmonument is donderdagavond live te volgen bij Omroep Flevoland. Na de twee minuten stilte en het spelen van de volksliederen zullen burgemeester Jean Paul Gebben en anderen kransen plaatsen. De burgemeester houdt aansluitend nog een toespraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel