Groepje Zeewoldenaren wil een 'pumptrack', vraagt aandacht voor inzamelingsactie

ZEEWOLDE • Wo 3 mei 2023 | 18:02 • Woensdag 3 mei 2023 | 18:02

Een groepje Zeewoldenaren is een inzamelingsactie begonnen om een zogenoemde 'pumptrack' in Zeewolde te bouwen. Dat is een BMX-baan vol met heuvels en scheve bochten. De gemeente betaalt alvast de helft van de benodigde 100.000 euro. Voor de overige 50.000 rekenen ze op donaties. Om aandacht te vragen stond op het Raadhuisplein woensdag een tijdelijke pop-up pumptrack.

"Het is helemaal niet moeilijk", garandeert Rafael van Boggelen van de stichting Pumptrack Baan Zeewolde. "De allerkleinste kunnen het met hun loopfietsjes en mindervaliden gaan eroverheen met hun rolstoel. Het is heel laagdrempelig."

'Ik denk dat ik het wel kan'
Dat blijkt ook aan de animo die er is voor de tijdelijke track op het Raadhuisplein. Het zijn vooral kinderen van jonger dan twaalf jaar die een poging wagen. "Het ziet er allemaal makkelijk uit en ik ben vaker op de pumptrack geweest, dus ik denk dat ik het wel kan", zegt een jongentje zelfverzekerd.

Het meisje dat na hem de baan trotseerde, doet het wel voor het eerst. "Ik vind het best spannend, maar het is me wel gelukt", zegt ze trots. Ze ziet een pumptrack in Zeewolde wel zitten. "Ik wil dit wel vaker doen."

"Wij vinden dat Zeewolde een prikkel mist voor de jeugd. Met name in de Polderwijk", zegt Van Boggelen. "En wij zijn van de generatie die vindt dat kinderen buiten moeten spelen, veel moeten bewegen en contact moeten maken met elkaar. Iets sportiefs doen, buiten de deur."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel