Gemeente Urk plaatst afzetting langs natuurgebied om jonge ganzen te beschermen

URK • Wo 3 mei 2023 | 12:05 • Woensdag 3 mei 2023 | 12:05

De gemeente Urk heeft een afzetting geplaatst langs De Witte Zandvlakte. Het groene net staat naast het fietspad en moet voorkomen dat jonge ganzen oversteken. Wilde ganzen in het natuurgebied proberen geregeld het fietspad en de Urkerweg over te steken, en dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor zowel ganzen als fietsers.

"De jonge ganzen zijn op zoek naar eiwitrijk gras", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "En daarvoor willen ze nog wel eens de weg over steken." De afgelopen jaren werden op die plek veel ganzenkuikens doodgereden. "Om gevaarlijke situaties te voorkomen heeft de gemeente het initiatief genomen om een hek te plaatsen. Om zowel de ganzen als de fietsers te beschermen."

Eerder heeft de gemeente al borden geplaatst om fietsers en automobilisten te waarschuwen voor overstekende ganzen. Het is voor het eerst dat er ook een fysieke afscheiding wordt geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel