Hondenbezitters in NOP: Wees waaks!

NOORDOOSTPOLDER • Zo 23 april 2023 | 12:00 • Zondag 23 april 2023 | 12:00

Hondenbezitters in de gemeente Noordoostpolder worden opgeroepen om extra alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de politie. De oproep van de gemeente en de politie komt vanuit het vernieuwde project 'Waaks 2.0!' en richt zich op mensen die hun hond uitlaten.

Hondenbezitters kennen hun buurt goed en kunnen sneller verdachte situaties opmerken. "Zij zijn de ogen en oren van de buurt", zeggen de partijen.

Als het gaat om criminaliteit in de vorm van woninginbraken, diefstal of huiselijk geweld dan kunnen hondenbezitters een belangrijke rol spelen in het signaleren van verdachte of opmerkelijke situaties. Van alle meldingen die gedaan worden, krijgt het baasje een terugkoppeling van wat er met de informatie is gedaan.

Toename misdrijven
Het aantal misdrijven in Noordoostpolder ligt over het algemeen laag, maar toch is er een toename te zien. Dat is deels te verklaren door het schrappen van de coronamaatregelen waarbij het openbare leven weer op gang kwam.

Zo'n tien jaar geleden werd het project Waaks! gestart. Maar de aandacht hiervoor is in de loop der jaren verslapt. Met Waaks 2.0! wordt het project opnieuw onder de aandacht gebracht.

Op maandag 15 mei is er een informatieavond waar uitleg wordt gegeven wat je moet doen bij een verdachte situatie. Wie deze avond wil bijwonen moet zich daarvoor aanmelden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel