Onderzoek naar nieuwe plek voor theater en Muzisch Centrum

EMMELOORD • Di 4 april 2023 | 5:56 • Dinsdag 4 april 2023 | 5:56

Theater 't Voorhuys en het Muzisch Centrum in Emmeloord moeten een nieuw gebouw krijgen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met een onderzoek naar nieuwe huisvesting voor de culturele instellingen. Het theater en Muzisch Centrum kunnen onder één dak komen of in twee nieuwe afzonderlijke gebouwen.

Volgens het college van B en W zijn de twee culturele instellingen toe aan een nieuwe, frisse plek. Ze zitten nu in verouderde gebouwen. Daarom moet de komende tien jaar veel geld worden uitgetrokken voor groot onderhoud en verduurzaming. Intussen geven beide culturele instellingen aan dat ze samen onder één dak verder willen gaan. Dat vinden B en W een goed idee met oog op de toekomst.

Uit het onderzoek moeten meerdere mogelijkheden rollen. Die kunnen dan worden vergeleken met de huidige situatie. Een zogenoemde kwartiermaker gaat daarmee aan de slag. Zo wordt ook meegenomen of de FlevoMeer Bibliotheek en het Cultuur Historisch Centrum (CHC) Noordoostpolder ook in de nieuwe huisvesting kunnen komen. De opties moeten eind dit jaar duidelijk zijn. Een besluit moet volgend voorjaar door de gemeenteraad worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel