Plannen voor enorme batterijen bij wind- en zonneparken

FLEVOLAND • Zo 2 april 2023 | 19:30 • Zondag 2 april 2023 | 19:30

Bij de provincie Flevoland zijn drie verzoeken binnengekomen voor het realiseren van grootschalige batterijopslag. De beoogde locaties liggen aan de Westermeerdijk in Noordoostpolder, het Olsterdwarspad in Dronten en aan de Vogelweg in Zeewolde.

De batterijen komen dicht in de buurt van zogenoemde onderstations bij wind- en of zonneparken te liggen. Ze nemen veel ruimte in beslag: van zo’n 1 voetbalveld tot de grootste van zo’n 12 voetbalvelden. Deze initiatieven komen van particuliere bedrijven, welke dat zijn is nog niet bekend.

De provincie staat positief tegenover de plannen. Gedeputeerde Staten zien in de komst van grootschalige batterijopslag een verbetering van de algehele elektriciteitsinfrastructuur, omdat er dan minder blokkades op het netwerk ontstaan. De stroom kan via de batterijen namelijk ook geleverd worden als het niet waait of de zon niet schijnt. Voor de uiteindelijke ruimtelijke procedures zijn de gemeentes aan zet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel