VVD Almere wil opnieuw cameratoezicht in Haven na inbraak

ALMERE • Ma 27 maart 2023 | 13:40 • Maandag 27 maart 2023 | 13:40

VVD Almere wil dat de gemeente opnieuw cameratoezicht instelt bij het centrum in Almere Haven. Aanleiding is een inbraak op een tabakszaak vorige week.

In het winkelgebied hingen sinds vorig jaar camera's naar aanleiding van een aantal incidenten. Twee weken geleden maakte de gemeente bekend dat die niet meer nodig waren. Vrijwel meteen daarna sloegen dieven toe. Wethouder Maaike Veeningen liet weten dat de inbraak geen aanleiding was om het cameratoezicht te laten terugkomen. De VVD fractie is het daar niet mee eens. "Wij willen dat het cameratoezicht hervat wordt", vertelt Lesley van Hilten van VVD Almere. "Wij zijn van mening dat het juist een hele effectieve maatregel is gezien ook de beperkte capaciteit van de politie. Daarom hebben wij een motie ingediend."

Volgens Van Hilten was het cameratoezicht erg effectief en moet onderzocht worden of het permanent kan worden ingezet. "Uit de cijfers blijkt ook dat er helemaal geen incidenten waren toen de camera's er hingen. Als er toezicht is, is het ook makkelijker om dieven op te sporen."

De motie wordt donderdag besproken door de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel