Studenten maken magazine over neergeschoten bommenwerper

ALMERE • Wo 22 maart 2023 | 14:13 • Woensdag 22 maart 2023 | 14:13

Een groep studenten uit Canada, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland maakt een magazine over de Short Stirling BK716. Deze bommenwerper werd in de Tweede Wereldoorlog neergehaald en stortte neer in het huidige Markermeer. De brokstukken zijn in 2020 uit het water gehaald.

Het magazine van de studenten gaat over de levensverhalen van de bemanningsleden. Het doel is om het verhaal voor de toekomstige generatie te bewaren. "Hiermee vergroten zij het besef hoe waardevol het is om vandaag de dag in vrijheid te kunnen leven en dat dit niet vanzelfsprekend is", laat de gemeente Almere weten. Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken bladert volgende week donderdag door het digitale magazine in het Almeerse stadhuis.

In het Bos der Onverzettelijken in Almere heeft prinses Margriet in 2021 een monument onthuld ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanningsleden van de BK716. Een jaar later zijn de bemanningsleden begraven op de militaire begraafplaats in Nijmegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel