Omwonenden Polenhotel geschokt over handelswijze gemeente

DRONTEN • Za 18 maart 2023 | 14:44 • Zaterdag 18 maart 2023 | 14:44

Omwonenden van het Polenhotel aan de Roodbeenweg in Dronten zijn geschokt over de werkwijze van de gemeente rondom de huisvesting van arbeidsmigranten. Zij mogen voorlopig op de locatie blijven wonen, ondanks de uitspraak van de rechter.

Die had vorige week de vergunningen geschorst, vanwege mogelijk gevaar door het spuiten met bestrijdingsmiddelen in de omgeving. De omwonenden vinden het onacceptabel dat de gemeente het volgens hen toch toelaat. Ze protesteren al een tijd tegen de woningen.

Volgens woordvoerder Theo Weesepoel geven ze de juridische strijd niet op. ''De gemeente lijkt deze put maar dieper en dieper te willen graven, en wij vragen ons oprecht af waar deze vastberadenheid vandaan komt. Voorlopig lijkt het erop dat wij opnieuw het juridische traject ingaan met nog meer kosten voor de Drontenaar tot gevolg.''

'Lopen geen gevaar'
Ondernemer Eric Daniëls, de eigenaar van de woningen, geeft aan dat de migranten geen gevaar lopen omdat ze daar niet vast wonen. De middelen zijn volgens hem alleen schadelijk voor mensen die permanent in de omgeving wonen. Daarnaast is het nu winter en worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, aldus Daniëls.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel