Restaurant Breed sluit deuren vanwege hoge energiekosten en lage omzet

ALMERE • Wo 15 maart 2023 | 12:16 • Woensdag 15 maart 2023 | 12:16

Wereldrestaurant Breed in Almere Buiten is dicht vanwege gestegen kosten en een teruglopende omzet. Dat bevestigt eigenaar Yunthai Hu. Volgens Hu liep de klandizie terug, terwijl de energiekosten waren verzesvoudigd. Daarom is het faillissement aangevraagd.

Breed was een all-you-can-eatrestaurant aan het Noordeinde, in het centrum van Buiten. Er kon door maximaal 700 mensen onbeperkt worden gegeten en gedronken voor een vaste prijs. Hu zegt dat het aantal gasten met 30 tot 40 procent was afgenomen vergeleken met de periode voor corona. De gasten blijven volgens hem weg omdat ze door hun eigen hogere energierekening minder geld te besteden hebben. Hu zag zijn eigen energiekosten ook flink toenemen. Zo verliep zijn energiecontract en stegen de kosten in het nieuwe contract van 5000 naar 31.000 euro, aldus de eigenaar.

Het faillissement is nog niet uitgesproken. Daarom staat op de website van Breed dat het restaurant tijdelijk dicht is, zegt Hu. Een curator handelt de zaken af nadat het faillissement is uitgesproken. De huidige eigenaar van Breed laat weten dat een eventuele doorstart van het wereldrestaurant niet zal worden gemaakt onder zijn leiding. De horecagelegenheid heeft zeven jaar bestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel