Almere profiteert van miljoenen uit Regio Deal

ALMERE • Vr 17 februari 2023 | 16:12 • Vrijdag 17 februari 2023 | 16:12

Almere profiteert van de nieuwe Regio Deals van het kabinet. Er is ruim 18 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van Metropoolregio-Oost/Flevoland-West. Het geld is bedoeld om de woon-werk-balans in de stad te verbeteren, de werkgelegenheid te verhogen en de opleidingen het verbeteren van het hoger technisch onderwijs.

Volgens verantwoordelijk minister Hanke Bruins Slot scoort groeistad Almere nu 'matig' op gebieden als welvaart en economie. De banen binnen de Metropoolregio Amsterdam zijn vooral te vinden in Amsterdam, waardoor er te veel 'eenzijdige pendel' van Almere naar Amsterdam is. Het geld van de Regio Deal moet daarom worden gebruikt om de werkgelegenheid en de economie in Almere te verhogen.

"We willen dat meer mensen Almere kiezen als plek om te werken", aldus Bruins Slot. "Ook willen we ervoor zorgen dat er op alle opleidingsniveaus genoeg talent is om bedrijven in Flevoland-West te ondersteunen." Er is nu in de stad onvoldoende technisch geschoold talent, aldus de minister. Dat remt het groeitempo van bestaande bedrijven en de ontwikkelingskansen van nieuwe bedrijven.

Landelijk is er in totaal ruim 284 miljoen beschikbaar gesteld voor 14 nieuwe Regio Deals. Het geld is bedoeld om de kwaliteit van leven, wonen en werken te verhogen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel