Omroep Flevoland woensdag de hele dag in het teken van Giro555

FLEVOLAND • Ma 13 februari 2023 | 6:17 • Maandag 13 februari 2023 | 6:17

“Als er tienduizenden doden vallen in twee landen, als er 27 miljoen mensen direct betrokken zijn bij zo’n grote ramp en je hebt de mogelijkheid om te helpen, dan moet je dat doen” zegt hoofdredacteur van Omroep Flevoland Allard Berends. Daarom staat de omroep woensdag de hele dag in het teken van de landelijke actiedag van Giro555 voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Bij de zware aardbevingen in Turkije en Syrië zijn sinds zondagnacht al tienduizenden mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn er vele gewonden, liggen gebouwen en wegen in puin en bemoeilijkt de kou de zoektocht naar overlevenden. Om op alle gebieden te helpen, is er op woensdag een landelijke actiedag van Giro555 om geld in te zamelen. Omroep Flevoland sluit zich aan bij deze actie onder de naam: 'FLEVOLAND HELPT!', met als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers. "Wij als omroep vinden het juist nu belangrijk om als Flevolanders een arm om elkaar heen te slaan en te helpen waar we kunnen", aldus Berends.

De (visual)radio-uitzendingen staan de hele dag in het teken van 'FLEVOLAND HELPT!' en Giro555. Van 06:00 uur tot en met 18:00 zullen onze radiopresentatoren in de studio praten met betrokkenen van de actie. Daarnaast staan we de hele dag in verbinding met onze verslaggevers die in de gehele provincie verslag doen van diverse inzamelacties. Kijkers en luisteraars wordt gevraagd te doneren. Ben jij zelf een actie begonnen? Wij horen graag welke actie jij hebt opgezet. Meld je aan via rtv@omroepflevoland.nl, app naar 06-52524891 of vul een formulier in. Via deze link is te zien welke Flevolandse acties zijn opgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel