Baan in Ens krijgt opknapbeurt voor betere verkeersveiligheid

ENS • Vr 10 februari 2023 | 15:16 • Vrijdag 10 februari 2023 | 15:16

De Baan (N352) in Ens gaat vanaf half mei twee maanden dicht om de weg veiliger te maken. De rijbaan wordt vernieuwd en de plateaus met zebrapaden in de straat worden opnieuw aangelegd.

De provincie gaat de Baan opknappen om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur houden. De parkeerplaatsen langs de asfaltweg worden opgehoogd en krijgen een schuine rand. Daardoor moet de weg er smaller uit komen te zien. Ook wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd.

Het verkeer wordt tijdens de afsluiting van de Baan omgeleid via de N50, de Kamperweg, Marknesserweg en de N331. Voor de klus op de Baan wordt nog gezocht naar een aannemer. Ook lopen nog gesprekken met Dorpsbelang Ens over de verkeersveiligheid bij de zebrapaden. Of er extra maatregelen volgen bij oversteekplaatsen is nog niet duidelijk.

De verkeersveiligheid op de Baan in Ens was al eerder punt van discussie. Zo werd in 2009 de snelheid in de straat verlaagd. Twee jaar later werden lantaarnpalen versierd met breiwerken om automobilisten te wijzen op hun gevaarlijke weggedrag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel