Wethouder geeft (nog) geen geld aan Giro 555, laat beslissing aan raad

ALMERE • Do 9 februari 2023 | 21:38 • Donderdag 9 februari 2023 | 21:38

Kom maar met een voorstel. Dat was in het kort het antwoord van wethouder Alexander Sprong van de gemeente Almere op de vraag van de fractievoorzitter van DENK of Almere geld gaat doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Hassan Buyatui somde donderdagavond een lijst met gemeenten op die een bedrag van 1 of 2 euro per inwoner hebben gedoneerd. De fractievoorzitter van DENK vroeg zich af of het college van burgemeester en wethouders een voorstel kan doen. Maar Sprong kaatste de bal terug; de gemeenteraad gaat over het budget.

Bovendien zei Sprong dat de gemeenteraad in het verleden meerdere keren strenge eisen heeft gesteld aan zo'n donatie voor een buitenlandse ramp. Zo zou Almere een stedenband met een getroffen stad moeten hebben, of werd er een maximum van 50.000 euro vastgesteld. Desondanks liet de wethouder weten een donatie-voorstel niet te ontraden en mee te leven met de families die zijn getroffen door de natuurramp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel