Almeerder blijft betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum ontkennen

ALMERE • Vr 27 januari 2023 | 17:07 • Vrijdag 27 januari 2023 | 17:07

Almeerder Giërmo B. blijft ook in hoger beroep ontkennen dat hij advocaat Derk Wiersum heeft vermoord. Hij is daar eerder door de rechtbank voor veroordeeld, samen met Moreno B. Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw een levenslange gevangenisstraf tegen hen geëist.

De 44-jarige advocaat Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam. Hij was destijds één van de advocaten van Nabil B., kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Naar tussenpersonen en mogelijke opdrachtgevers loopt nog volop onderzoek.

De twee verdachten werden eerder door de rechtbank veroordeeld tot dertig jaar cel. Toen had het Openbaar Ministerie ook levenslang geëist. Vrijdag stonden ze voor het hoger beroep terecht voor de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol.

'Verklaringen ongeloofwaardig'
Het OM ziet de beide mannen als zogeheten medeplegers. Zij hebben nauw samengewerkt bij de voorbereiding en uitvoering van de huurmoord. Hun ontkennende verklaringen zijn volgens justitie ongeloofwaardig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel