Gemeente treft schikking met jachthaven over misgelopen liggelden

ZEEWOLDE • Do 19 januari 2023 | 6:41 • Donderdag 19 januari 2023 | 6:41

De gemeente Zeewolde treft een schikking van 50.000 euro met de eigenaar van jachthaven Wolderwijd. Hij procedeert al sinds 2017 over de lagere liggeldtarieven in de nabijgelegen Aanloophaven, voor het gemeentehuis. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met het voorstel.

De commerciële Jachthaven Wolderwijd zegt liggeld te zijn misgelopen omdat schippers in de gemeentelijke Aanloophaven, een paar honderd meter verderop, voor een lager tarief kunnen aanmeren. Volgens eigenaar Peter Verbij van de jachthaven is er sprake van oneerlijke concurrentie. Daarom stapte hij jaren geleden naar de rechter en het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Als de gemeenteraad instemt met de schikking van 50.000 euro stopt de eigenaar met procederen over de Aanloophaven.

Overigens gaat de eigenaar nog wel in hoger beroep tegen de gemeente in een zaak over drie binnendijkse haventjes in Zeewolde, waar Verbij claimt bijna vier ton aan liggeld te zijn misgelopen. Dat hoger beroep dient waarschijnlijk dit najaar voor het gerechtshof in Leeuwarden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel