Jongeren kunnen vaccinaties krijgen tegen HPV-virus

FLEVOLAND • Do 12 januari 2023 | 15:58 • Donderdag 12 januari 2023 | 15:58

Flevolandse jongeren kunnen zich vanaf 30 januari weer laten inenten tegen het humaan papillomavirus (HPV). Dat meldt GGD Flevoland. Jongeren kunnen twee vaccinaties krijgen die beschermen tegen meerdere kankersoorten die door HPV kunnen ontstaan.

Jongeren tussen de 19 en 26 jaar komen in aanmerking voor de twee prikken. Zij krijgen de komende tijd een uitnodiging van het RIVM. De vaccinaties kunnen vervolgens worden gezet op de coronavaccinatielocatie in Almere, Emmeloord of Lelystad. Vijf maanden na de eerste prik volgt een vervolgoproep voor de tweede prik.

Om de gevolgen van het HPV-virus bekender te maken heeft de GGD een speciale voorlichtingssite online gezet. Die is bedoeld voor jongeren die nog twijfelen over een inenting. Een afspraak maken voor de twee prikken kan via een speciale website. Wie zich wil laten vaccineren hoeft niet te betalen: de twee prikken zijn kosteloos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel