OM: Drontenaar probeerde slachtoffer verkrachting Kampen ook te wurgen

DRONTEN • Do 12 januari 2023 | 14:57 • Donderdag 12 januari 2023 | 14:57

Een 19-jarige man uit Dronten die wordt verdacht van een zedenmisdrijf in Kampen, zou het slachtoffer ook hebben geprobeerd te wurgen. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Zwolle. De Drontenaar werd eind september aangehouden en zit sindsdien vast.

De politie deed op zondagochtend 25 september uitgebreid onderzoek in het stadspark in Kampen nadat in de buurt een vrouw was gevonden die vertelde dat ze verkracht was. Volgens justitie heeft de verdachte na zijn daad met kracht de keel van het slachtoffer dichtgeknepen en heeft hij zo geprobeerd om haar van het leven te beroven.

Mogelijk heeft de man de vrouw eerder een verdovend middel toegediend, waardoor zij zich niet kon verzetten. Het Openbaar Ministerie bepaalt later of de verdachte ook voor poging tot doodslag zal worden vervolgd. Het onderzoek naar de verkrachting loopt nog. Telefoongegevens van het slachtoffer zouden meer duidelijkheid moeten geven over de gebeurtenissen.

Het 35-jarige slachtoffer zat zichtbaar emotioneel achter in de rechtszaal. Slachtofferhulp was bij haar aanwezig. De verdachte zat ondertussen rustig op zijn stoel tijdens de zitting. "Ik zal alles doen wat u beslist", zei de verdachte tegen de rechters. De man blijft tot aan zijn proces op 6 april vastzitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel