Opvang Oekraïense vluchtelingen in voormalige kerk blijft kleinschalig

EMMELOORD • Zo 25 december 2022 | 11:57 • Zondag 25 december 2022 | 11:57

De opvang voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Moriakerk in Emmeloord blijft kleinschalig. De gemeente Noordoostpolder had een tijdje het idee om de bovenverdieping te verbouwen. Daardoor zouden veertig extra vluchtelingen in het gebouw gehuisvest kunnen worden.

Maar inmiddels is het besluit genomen om de verbouwing niet uit te voeren. Waarom precies, is momenteel onduidelijk.

Correctie 2 januari 2022:
Eerder meldden we dat de gemeente Noordoostpolder de bovenverdieping van de voormalige kerk zou gaan verbouwen. Maar dit is onjuist. Een woordvoerder van de gemeente ging van de oude plannen uit, maar was niet op de hoogte van het feit dat er inmiddels een besluit was genomen om de verbouwing niet te doen.

Sinds september wonen zo'n 12 Oekraïense vluchtelingen op de begane grond van de voormalige kerk aan de Meldestraat. In eerste instantie werd rekening gehouden met de opvang van een klein aantal vluchtelingen waardoor alleen de benedenverdieping geschikt gemaakt werd voor bewoning. Omdat de kans bestond dat de Veiligheidsregio over niet al te lange tijd aan de bel trekt voor extra opvangplekken was de verbouwing van de bovenverdieping een optie.

Tot nu toe is er nog geen aanvraag gedaan voor extra opvangplekken in Noordoostpolder, laat een gemeentewoordvoerder weten.

De Veiligheidsregio heeft Oekraïense vluchtelingen op vier plekken in Noordoostpolder ondergebracht. De Oekraïners verblijven in de voormalige Moriakerk, aan de Schoenerstraat en in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord en in de kerk Het Anker in Marknesse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel