Lift station Poort volgende week eindelijk weer bruikbaar

ALMERE • Di 6 december 2022 | 17:07 • Dinsdag 6 december 2022 | 17:07

De lift van station Almere Poort kan naar verwachting volgende week weer gebruikt worden. Dat zegt ProRail. De lift staat al sinds september stil.

Het is niet de eerste keer dat de lift het niet doet. In november 2021 was hij ook al voor langere tijd buiten gebruik. Volgens de spoorwegbeheerder heeft de lift het voor een periode wel gedaan, maar daarna ging hij kapot en het duurde lang om hem te repareren.

ProRail: "Dat is een gevolg van leveringsproblemen van materialen die nodig zijn voor de reparatie. Het leveringsproces van technische onderdelen is over de hele wereld ernstig verstoord. Dit zorgt ervoor dat we langer moeten wachten op reserveonderdelen dan gebruikelijk.'' Normaal had het bedrijf onderdelen binnen een paar dagen, nu duurt dat weken en soms maanden. ProRail laat ook weten last te hebben van personeelstekorten bij de bedrijven die onderdelen leveren.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel