IJsbaan in het centrum van Almere geopend

ALMERE • Za 3 december 2022 | 19:30 • Zaterdag 3 december 2022 | 19:30

Terug van weggeweest, de schaatsbaan op het Forum in het centrum van Almere. De komende vijf weken kan jong en oud de ijzers onderbinden om op echt ijs te schaatsen. De laatste keer dat er een schaatsbaan op deze plek was dateert al weer van 2017.

Het initiatief voor de ijsbaan is genomen door vastgoedbedrijf UMB Groep dat eigenaar is van de winkelpanden op het Forum. Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere en de gemeente dragen bij aan de kosten.

Toen de openingshandeling was verricht door wethouder Maaike Veeningen was het binnen een paar minuten druk op het ijs.

"Ja heel leuk", vertelt een moeder die met haar twee kinderen aan het schaatsen is. "Het is even geleden maar hij staat er weer. Het is voor hun de eerste keer en het is nu leuk voor ze om de stad in te gaan."

"We zijn er heel erg blij mee", vertelt Martin Ort van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. "De kosten van het energieverbruik worden gedragen door de ondernemers van de binnenstad. We maken gebruik van lokaal opgewekte zonne- en windenergie uit het lokale netwerk van Almere. We hebben dus geen dieselgenerators nodig."

De entree voor de schaatsbaan is twee euro vijftig inclusief het gebruik van een stel schaatsen. De ijsbaan is tot 8 januari iedere dag geopend.
In een eerdere versie van dit bericht schreven we dat de ijsbaan niet open zou zijn op donderdag en zondag. Dat klopt niet, de ijsbaan is op alle dagen van de week te bezoeken. Ook schreven we dat de ijsbaan voor het laatst open was in 2011, maar na navraag bleek dit 2017 te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel