FVD-basisschool maakt voorlopig geen kans op overheidssteun

ALMERE • Ma 7 november 2022 | 7:43 • Maandag 7 november 2022 | 7:43

Forum voor Democratie (FVD) heeft tot nu toe geen ouderverklaringen ingediend voor de zogenoemde 'Renaissancescholen', waaronder die in Almere. Dat meldt BNR. Mogelijk zijn er tot nu toe te weinig handtekeningen voor de vijf basisscholen opgehaald. Daardoor krijgt de school tot in elk geval 2025 geen overheidssteun.

De Tocquevillestichting opende eind augustus een particuliere Renaissanceschool in Almere. Dat gebeurde omdat bekostiging van de overheid zeker twee jaar in beslag neemt. Volgens BNR deed de stichting weliswaar een voorstel voor overheidssteun maar bleven de ouderverklaringen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) tot nu toe uit. Deze verklaringen zijn nodig voor bekostiging door de overheid. De deadline verliep op 29 oktober waardoor de eerstvolgende kans op geld vanuit de overheid pas over drie jaar is, zegt de radiozender.

Op de Renaissanceschool in Almere, die gestart is als privéschool, zitten vier leerlingen. Zij krijgen les in het gebouw van Scouting Cornelis Lelygroep in Almere Haven. De Inspectie van het Onderwijs liet weten dat de school een paar weken na de opening wordt beoordeeld. Als het oordeel negatief uitvalt bestaat de kans dat de particuliere school moet sluiten. Volgens BNR wordt het onderwijsplan momenteel beoordeeld op de wettelijke eisen.

De locatie in Almere Haven werd eerst geheim gehouden omdat er veel ophef was over de komst van de school. Toen het onderwijs net begonnen was werd een brief aan de poort opgehangen met de tekst 'Facisten opgerot'. De scoutinggroep liet weten de ophef te betreuren. De school werd onderdak geboden om uit de kosten te komen, liet de beheerstichting weten. De politie en de gemeente houden de situatie sinds het aanplakken van de brief in de gaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel