Gemeente Almere wil mobiliteitspas van 1.500 mensen stopzetten

ALMERE • Di 27 september 2022 | 18:49 • Dinsdag 27 september 2022 | 18:49

De gemeente Almere wil van meer dan 1.500 Almeerders de Mobiliteitspas stopzetten omdat er geen gebruik van wordt gemaakt. Dat zegt de gemeente in een bericht op social media. De pas is bedoeld voor mensen die zelf geen vervoer hebben óf kunnen regelen. Maar dat de pas niet wordt gebruikt, ligt volgens een aantal pashouders niet aan de pas zelf. De verantwoordelijke taxiservice zou namelijk vaak te laat of zelfs helemaal niet komen opdagen.

Taxibedrijf Salders is verantwoordelijk voor de ritten met de deeltaxi. Op Facebook leggen tientallen pashouders de fout bij het taxibedrijf. Zo zegt een van de beklagers: "Ik wil hem zeker wel gebruiken mits Salders zich een beetje aan de afspraken houdt. Ze komen nooit op tijd of zelfs helemaal niet opdagen. Dan bel je waar ze blijven en dan zeggen ze dat er iets mis gegaan is in het systeem. Dus mijn pas mogen ze komen halen. Heel graag zelfs." En zo zijn er nog tientallen reacties te lezen. Volgens de gemeente zijn er op dit moment 73 officiële klachten ingediend. Die klachten komen binnen bij een extern bureau.

Taxibedrijf Salders geeft aan op de hoogte te zijn van de negatieve uitlatingen en verwijst door naar de gemeente. De gemeente Almere laat in een reactie weten dat ze zelf niet verantwoordelijk zijn voor de taxiservice: "De gemeente heeft een contract met Taxi Salders. Taxi Salders is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het contract. Hierop wordt door de gemeente gemonitord en gestuurd zodat de afspraken worden nagekomen."

Mensen die geen gebruik maken van de taxidienst, krijgen binnenkort een brief van de gemeente. De passen worden niet direct geblokkeerd. Pashouders kunnen in de brief nog aangeven de pas te willen houden.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel