NS-personeel staakt niet één, maar twee dagen in provincie

FLEVOLAND • Do 18 augustus 2022 | 17:01 • Donderdag 18 augustus 2022 | 17:01

Personeel van de NS staakt volgende week woensdag 24 augustus. Er rijden dan minder of geen treinen bij de stations Lelystad en Dronten. De staking duurt 24 uur en is onderdeel van een reeks stakingen, die de komende twee weken door het hele land gepland staan. Op maandag 29 augustus wordt ook in Flevoland gestaakt, maar dan in Almere. Dat laat een woordvoerder van vakbond CNV weten.

Woensdag maakten de vakbonden de staking al bekend, maar toen was nog niet duidelijk wat voor gevolgen dat had voor Flevoland. Volgens de woordvoerder is Flevoland in de regio's van het treinverkeer opgedeeld in twee delen. Lelystad en Dronten vallen onder regio Noord, Almere valt onder Noordwest. Daarom wordt er dus twee keer gestaakt in de provincie.

Geen treinen
In de regio waar de acties plaatsvinden zullen geen treinen van de NS rijden, verwacht een woordvoerder van FNV. De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC. De estafettestakingen duren tot het einde van augustus. Als er dan nog geen cao-bod is waar de vakbonden tevreden mee zijn, komt er een landelijke staking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel