Trajectcontrole Vogelweg staat weer gedeeltelijk aan

FLEVOLAND • Ma 8 augustus 2022 | 12:21 • Maandag 8 augustus 2022 | 12:21

De trajectcontrole op de Vogelweg tussen Almere en Lelystad staat weer gedeeltelijk aan. Sinds vrijdag zijn de borden die weggebruikers op de camera's wijzen op een aantal plekken teruggeplaatst. Dat laat een woordvoerder van Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) weten.

Vanaf half juni stond de trajectcontrole op de Vogelweg uit, omdat de provincie met wegwerkzaamheden bezig was. In totaal werd de weg over een lengte van 2,5 kilometer vernieuwd. Inmiddels zijn de werkzaamheden klaar en hoeven automobilisten niet meer om te rijden.

Wanneer de volledige trajectcontrole op de Vogelweg weer in bedrijf is, kan de woordvoerder niet zeggen. De wegbeheerder In dit geval de provincie Flevoland moet eerst langs de hele weg de borden terugplaatsen. Hoe snel dit gebeurt, weet de CVOM-woordvoerder niet.

Een trajectcontrole is een meting van de snelheid over een deel van de route. Daarvoor staan camera's langs de Vogelweg die zeven dagen per week 24 uur per dag aan staan. Als de gemiddelde snelheid uitkomt boven het maximum, volgt een boete.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel