Almeers bedrijf deelt schoolspullen uit aan minderbedeelde kinderen

ALMERE • Vr 29 juli 2022 | 18:29 • Vrijdag 29 juli 2022 | 18:29

Het bedrijf Ruitenheer in Almere zoekt mensen en organisaties die schoolspullen kunnen gebruiken. Het bedrijf heeft een grote hoeveelheid pennen, potloden, boeken en kaftpapier weten te bemachtigen en wil deze nu graag doneren aan kinderen die deze spullen niet kunnen betalen.

Ruitenheer is een bedrijf in gevelonderhoud, schilderwerk en schoonmaak, maar het is ook geregeld bezig met projecten bij de Voedselbank. "We liepen hier eigenlijk tegenaan", zegt Danny Schepman van het bedrijf. "We zijn eigenlijk altijd wel maatschappelijk bezig. We dachten: we kopen een hele partij in en wat gaan we ermee doen? Zodoende kom je op ideeën." Het bedrijf wilde graag iets teruggeven aan de maatschappij. "Je kunt als bedrijf je geld willen verdienen, maar ik denk, als je het goed hebt met z'n allen, kun je ook een keer wat teruggeven."

Booming
De medewerkers van het bedrijf gingen met elkaar brainstormen. "Wij kwamen al vaak met de Voedselbank in contact", zegt Schepman. "Maar voedselbank zegt het al. Daar komen ouders voor het voedsel en niet iedereen heeft een kind. Wij spreken ook wel eens klanten, maar ook mensen bij voetbal. Dan hoor je wel eens mensen die net iedere maand rond kunnen komen en kinderen hebben. Dat is lastig als er een nieuw schooljaar begint en allemaal schoolspullen moeten komen."

Het bedrijf vroeg daarom aan hun partners of zij leuke ideeën hadden om te doen. De oproep werd veel gezien op sociale media. "Hoe klein iets begint van 'hey, leuk om iets mee te doen', wordt eigenlijk booming", zegt Schepman. "Maar dat vinden we alleen maar leuk, want uiteindelijk willen we de jongeren en mensen die het nodig hebben hiermee helpen."

Verborgen armoede
Het bedrijf had niet verwacht dat de vraag zo groot was. "We wisten via de Voedselbank en wat we allemaal al doen dat er best wel wat leeft in Nederland, maar dat het zo'n impact zou hebben? We zeggen eigenlijk: dit kan niet in Nederland. Het is eigenlijk heel raar. Wij denken dat het een verborgen armoede is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel