Gemeente verhuist vleermuizen in aanloop naar sloop Dokter Jansencentrum

EMMELOORD • Di 26 juli 2022 | 15:36 • Dinsdag 26 juli 2022 | 15:36

Vleermuizen die van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord hun verblijfplaats hebben gemaakt, worden de komende tijd verhuisd. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Het voormalige ziekenhuis gaat namelijk op termijn tegen de vlakte om ruimte te maken voor een nieuwe woonwijk. 

Om de vleermuizen op tijd een nieuwe locatie te bieden, worden in de buurt van het Dokter Jansencentrum nu al vleermuiskasten opgehangen. Er hangen nu drie kasten aan het Aeres College, twee bij het Cultuurbedrijf en drie aan het gemeentehuis. 

Daarnaast wordt het voormalige ziekenhuis nu onbewoonbaar gemaakt voor de zoogdieren. Gaten waar de dieren in kunnen kruipen worden dichtgemaakt. En holen waar nu al vleermuizen in zitten, krijgen een klepje. Daardoor kunnen de zoogdieren nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen.

Op het terrein van het Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord moet een park komen, met daarin vijf clusters van in totaal 250 woningen. Het is de bedoeling dat er gefaseerd wordt gestart met de bouw. Zo kan het eerste cluster al gebouwd worden op het huidige parkeerterrein, terwijl het voormalige ziekenhuis nog gesloopt moet worden. Volgens de planning die vorig jaar werd gepresenteerd moet dit eerste cluster ergens in 2023 gereed zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel