Eigenaar cocaïnelab 30 jaar de cel in voor moord

LELYSTAD • Vr 15 juli 2022 | 15:48 • Vrijdag 15 juli 2022 | 15:48

Een 53-jarige man is in hoger beroep tot dertig jaar jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doodschieten van de 19-jarige Raymildo Landveld in Amsterdam in mei 2018. De verdachte was eigenaar van cocaïne die was geproduceerd in een lab in Lelystad. De man heeft op dezelfde dag ook geschoten op twee andere slachtoffers.

De schutter werd eerder door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 20 jaar cel. Het gerechtshof verhoogde de straf naar 30 jaar, omdat het voorbedachte rade bewezen achtte. Er is volgens het hof dus sprake van moord.

De verdachte huurde in Lelystad twee containers waarin een drugslab en wapens zijn gevonden. Landveld zou zijn vermoord omdat hij het Mercedes-busje had gestolen waarin de verdachte zijn drugs vervoerde. De wagen kon honderden kilo's coke vervoeren.

Ook toen Landveld de bus meenam, zat er een lading drugs in. Hij wist dat waarschijnlijk niet. De 19-jarige Landveld vond die auto toevallig op een plek waar hij was achtergelaten door dieven. Het slachtoffer had niets met drugs te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel