Huisartsen Urk steunen actie, maar blijven wel open

URK • Vr 1 juli 2022 | 11:29 • Vrijdag 1 juli 2022 | 11:29

In tegenstelling tot een groot deel van de huisartspraktijken in de rest van Flevoland blijven de praktijken op Urk vandaag open. Huisartsen uit het hele land voeren actie, onder meer tegen de hoge werkdruk. Huisarts Wilco Bloed zegt dat de praktijken op Urk het juist vanwege die werkdruk niet verantwoord vinden om volledig dicht te gaan.

"We zitten dermate krap in de bezetting dat alles wat we nu niet doen, maandag wel op ons bordje komt", vertelt dokter Bloed. Hij benadrukt dat de huisartsen op Urk de acties wel steunen. "Het enige verschil is dat wij onze spoedzorg zelf regelen, en niet overlaten aan de huisartsenpost in Emmeloord."

"Urkers merken het ook: de wachttijd aan de telefoon wordt langer. We moeten er gewoon op letten dat we niet steeds meer te doen krijgen. Dus de actie ondersteunen wij van harte, maar wij zijn in onze groep dusdanig onderbezet, dat ik niet op reis kan naar het Malieveld."

Een groot deel van de huisartsen en hun personeel uit de rest van de provincie trekt vandaag wel naar Den Haag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel