Almeerders verdacht van betrokkenheid bij grootschalige oplichting

ALMERE • Di 21 juni 2022 | 21:49 • Dinsdag 21 juni 2022 | 21:49

Twee mannen van 31 en 35 jaar uit Almere zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een criminele organisatie die via phishing miljoenen euro's heeft buitgemaakt. In totaal heeft de politie in Nederland acht mannen en een vrouw aangehouden.

Het gaat om een onderzoek van de Belgische justitie. De bende wordt verdacht van het hengelen naar inloggegevens en andere gevoelige informatie, internetoplichting en witwassen. Ze zouden daarbij tientallen slachtoffers hebben gemaakt, die werden benaderd via e-mails, sms'jes en WhatsApp-berichten. Vervolgens werden de slachtoffers via een phishinglink naar een nagemaakte website geleid. Zo kreeg het netwerk toegang tot de rekeningen van de slachtoffers en hebben de criminelen naar schatting meerdere miljoenen euro’s kunnen buitmaken.

De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 tot en met 36 jaar uit Almere, Amsterdam, Rotterdam en Spijkenisse en een 25-jarige jarige vrouw uit Deventer. Ze zitten vast en hun overlevering aan België wordt in gang gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel