Meerdere Keti Koti vieringen, driedaags evenement op Floriadeterrein

ALMERE • Ma 13 juni 2022 | 12:51 • Maandag 13 juni 2022 | 12:51

De herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de toenmalige Nederlandse Antillen worden dit jaar in Almere op meerdere plekken gehouden. Op het Floriadeterrein wordt een driedaags Keti Koti evenement georganiseerd door Stichting Multiculturele Organisatie Almere.

Dat evenement is van 1 tot en met 3 juli. De organisatie hoopt dat deelnemers en bezoekers in culturele of fleurige kleding komen. Tijdens Keti Koti worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er op vrijdag 1 juli een optocht. Ook komt er een spreekster die zal ingaan op excuses die zijn gemaakt en schade die is aangericht.

In de dagen erna zijn er ook workshops, dansshows en optredens van diverse muziekgroepen.

Ook activiteiten op Stadhuisplein
Op 30 juni wordt in de avond in het Almeerse stadhuis ook de jaarlijkse herdenking gehouden. Dat wordt georganiseerd door Comité 30 juni 1 juli Almere. Zij organiseren op zondag 3 juli ook het Keti Koti Festival op het Stadhuisplein van 12.00 uur tot 21.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel