Werkstraf voor diefstal van honderden fusten bij supermarkt

ALMERE • Zo 12 juni 2022 | 8:30 • Zondag 12 juni 2022 | 8:30

Een 33-jarige man die 650 fusten met bier heeft gestolen bij een supermarkt in Almere, is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De man heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal met braak, zo oordeelde de rechter in Almere vrijdag.

Op 14 februari werden de fusten, ofwel biervaten, gestolen bij een vestiging van Albert Heijn. De beveiliging van de winkel had na een eerdere diefstal een hinderlaag gelegd. De politie kon de verdachte direct aanhouden. Die zat als bijrijder in een busje met honderden fusten. Hij zat daarna een paar dagen in voorarrest.

'Het zat hem niet mee'
De man heeft een fors strafblad. Hij is volgens zijn advocaat een 'Amsterdamse jongen' die het allemaal niet heeft meegezeten. Hij is nu aan het werk. Hij heeft veel schulden en gevangenisstraf zou het alleen maar erger maken, betoogde de raadsman.

De officier achtte diefstal met braak bewezen. De dieven verbraken bouwhekken om bij de fusten te komen. Deze verdachte is eigenlijk toe aan gevangenisstraf, vond het OM. De officier eiste toch een werkstraf omdat de verdachte anders zijn baan kwijtraakt. De rechter was het helemaal met de officier eens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel