Zaak rond mishandeling zwangere vrouw vertraagd door getuige

LELYSTAD • Wo 25 mei 2022 | 12:55 • Woensdag 25 mei 2022 | 12:55

Een rechtszaak tegen een Amsterdammer die in Lelystad zijn zwangere vrouw zou hebben mishandeld is woensdag niet doorgegaan. Dat kwam doordat een belangrijke getuige vastzat op een vliegveld in Duitsland.

De 36-jarige Amsterdammer zou de vrouw in januari hebben mishandeld. Het slachtoffer werd volgens de officier van justitie bij de keel gepakt, naar binnen gesleurd en hardhandig bij de armen gepakt. Als klap op de vuurpijl ging de man nog op haar zwangere buik zitten.

De verdachte probeerde op die manier de code van haar mobiele telefoon te krijgen. Volgens de aanklacht maakte hij die telefoon daarna kapot.

Woensdag werd verder niets duidelijk over het hoe en waarom, omdat de zaak op het laatste moment was uitgesteld. Een belangrijke getuige zou een dag eerder nog worden gehoord, maar dat kon niet doorgaan omdat hij vastzat op het vliegveld van München.

Het vermeende slachtoffer reisde wel af naar de rechtszaal, maar kon onverrichter zake weer huiswaarts keren. De rechter bood haar excuses aan voor de miscommunicatie. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel